Sfaturi pentru ea

a) Daca vine suparat. I1 lasa in pace. Tot are sa-si descarce sufletul. Nu-i pomeneste ca s-a stricat frigiderul, ca ea a fost taiata de la prima, ca vecinul i-a scuturat covoarele pe rufele proaspat intinse, ca pustiul a luat nota mica la romana etc. Nu toarna gaz peste foc. Cauta sa-l impace prin dragalasenie (nu ostentativa), atentie (desface visinata, retinuta pentru cine stie ce eveniment) si ii aduce aminte ca optimismul sau devenit proverbial in cercul cunostintelor.

b) Daca intirzie. Mincarea s-a sleit. Matusa sosita din provincie a plecat suparata. Nu-1 intreaba: „Unde ai stat pina acum?”

c) Daca e preocupat, lucreaza la ceva, scrie, citeste, se documenteaza, studiaza. Nu-1 deranjeaza din cinci in cinci minute, intrebindu-1: „Nu vrei o cafea, citronada, prajitura?” sau „Unde ai pus tirbusonul?” „De ce-ai lasat apa sa picure in baie?” etc. In schimb, deschide usa fara zgomot si-i asaza alaturi cafeaua, citronada sau prajitura, apoi dispare. Ca o aratare.

d) Daca e incapatinat. Curma discutia si asteapta momentul prielnic. Atunci, il roaga sa-i faca o favoare. E1 va ceda zimbind.

e) Daca vrea sa plece in oras singur. Rar, dar se poate intâmpla. Nu-1 intreaba unde se duce si cu cine se vede. Daca e sincer, va spune acest 1ucru nesilit, iar daca-1 caracterizaza nesinceritatea, de ce sa-1 intrebi ? O femeie inteligenta tine minte ca uneori barbatilor 1e place sa stea de vorba la o bere. Bineinteles, cu alti barbati.

f) Daca e atotstiutor. I1 lasa in pace. Evenimentele vor dovedi o data. si o data ca „stie” si el sa greseasca. Sa nu i-o reproseze public. Nici macar intre patru ochi. E1 s-o recunoasca singur. Logica, judecata fara gres a incetat sa apartina exclusiv genului masculin.

One response to this post.

  1. Posted by ioneque on mai 9, 2008 at 8:15 pm

    si daca el nu recunoaste ca e prost eu cum satac?! esti nebun! este dreptul lui sa fie informat! i say!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: