Aeroport Sibiu

Sibiul va fi în scurt timp destinatie aeriana pentru companii ca Blue Air sau Wizzair, firme cunoscute în România datorita ofertelor low-cost din ultimii ani.

Informatia a fost confirmata joi dimineata de primarul Sibiului, Klaus Johannis, edilul sef al fostei Capitale Culturale Europene anuntând faptul ca cei din conducerea aeroportului administrat de municipalitate si Consiliul Judetean sunt pe cale sa semneze protocoale cu astfel de companii. „Am fost contactati de mai multe astfel de companii aeriene, atât pentru curse interne, cât si pentru curse internationale. Trebuie sa va spun ca interesul este foarte mare si ne bucura acest fapt”, a declarat pentru Sibianul primarul Sibiului.

Acesta spune ca cel mai probabil cursele acestor companii, printre care se afla Blue Air sau Wizzair, vor opera pe aeroportul sibian, din vara acestui an. Totul este însa conditionat de terminarea lucrarilor la noua pista, programate pentru finele lunii mai, asta dupa ce noul terminal a fost deja inaugurat anul trecut. „Noi preconizam ca aceste tipuri de curse aeriene sa poata fi oficial inaugurate undeva în luna iunie, dar totul depinde de aceste lucrari. Credem ca prin aducerea unor astfel de curse aeriene la Sibiu si dinspre Sibiu vor viabiliza aeroportul, unul dintre cele mai moderne la ora actuala. Totodata cred ca în 3-4 ani odata cu aducerea a cât mai multe curse la Sibiu, noul terminal sa functioneze la capacitate maxima”, a mai spus primarul Sibiului.

Aeroportul din Sibiu a beneficiat de modernizari de peste 70 de milioane de euro în ultimii ani, iar pe noua pista vor putea ateriza inclusiv avioane de capacitate mare. Surse din cadrul primariei Sibiu sustin ca negocierile purtate cu companiile aeriene interesate de aeroportul din Sibiu, vor aduce preturi comparabile cu cele practicate de operatorii low-cost pe celelalte aeroporturi din tara.

Printre primele destinatii care ar putea intra în vigoare în vara acestui an se afla Roma, Milano, Dresden, Berlin, Barcelona, Dortmund, Valencia sau Venezia, la preturi dus-întors sub 70-80 de euro. Primarul Sibiului a dezvaluit ca inaugurarea acestor curse are ca tinta principala dezvoltarea conceptului turistic „City Break” prin care se urmareste dezvoltarea turismului de final de saptamâna, prin care turistii sunt invitati sa viziteze Sibiul în weekend, beneficiind de transport aerian la preturi de exceptie.

Sursa: Ziarul de Sibiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: