Platesc biletul sau dau ciubuc soferului?

Zilele astea mi-am adus aminte de o discutie pe care am avut-o cu Beks acum cateva luni, despre plata biletului de microbuz sau autobuz pentru transportul intern. Eu ii spuneam lui ca daca soferul imi ofera posibilitatea sa platesc mai putin pentru bilet accept fara sa stau pe ganduri, iar el ma considera pe mine si pe cei ca mine vinovati pentru starea proasta a transportului intern.

Din punctul meu de vedere e o perceptie gresita. Deoarece indiferent de daca eu platesc 20 sau 15 lei data viitoare si peste un an tot cu acelasi microbuz de cacat o sa fie in statie, asta daca nu e facut praf in vre-un accident.

Ca sa imi sustin teoria in momentul in care m-am urcat intr-un microbuz cu aer conditiona, loc suficient si scaune confortabile am platit biletul intreg si as fi platit si mai mult si nu mi-ar fi parut rau.

Dar ca o mica comparatie, zilele astea am circulat cu un microbuz. Fara aer conditionat, m-a durut curul de la scaune, si nu cred ca erau 30 de centimetrii intre scaunul meu si spatarul scaunului din fata. Dar am platit biletul intereg deoarece eram bucuros ca am mai prins loc. Aceeasi situatie dus-intors.

Prefer sageata mai nou, ma doare curul de la scaunele de plastic dar macar am spatiu si aer conditionat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: