Ce bine ca m-am lasat de fumat

Pe langa faptul ca e mai sanatos, ca ma simt mult mai bine am si economisit o gramada de bani in lunile de cand nu am mai fumat. Inca sunt de parere ca momentul in care am decis sa fac acest pas a fost unul din cele mai inspirate momente.

Si parca pentru a-mi sustine teoria din septembie se scumpesc tigarile iar, in medie cu 40 de bani. Asta inseamna ca tigarile pe care le fumam eu din septembrie vor depasi 8 lei pachetul.

Astfel, acciza pe mia de ţigarete va creşte de la 57 de euro, cât este în prezent la 64 de euro. După majorarea cu 7 euro de la 1 aprilie, acciza va fi mai mare cu încă 7 euro de la 1 septembrie, ceea ce înseamnă că pachetul de ţigări va fi mai scump cu până la 40 de bani, din prima zi a lunii viitoare.

sursa: tribuna.ro

In general ideea e ca pretul mare va convinge mai multi romani sa se lase de fumat. Poate pentru unii asa e dar dupa cum am vazut si eu si am citit si la Visurat romanul va prefera sa isi ia de la gura decat sa renunte la fumat, sau mai rau de la gura copiilor.

Deci e o arma cu doua taisuri. Pe deoparte vor vi cei care vor renunta la fumat pentru ca nu isi permit, cei putini zic eu, iar de cealalta parte vor vi cei care vor renunta la mancare,sau vor cumpara mai multe E-uri ca sunt mai ieftine. Deci surse in plus pentru boli mai grave.

Si cand ma gadesc ca pe vremea cand m-am apucat eu de fumat imi cumparam un pachet mic cu 15000 de lei, adica 1,5 ron. Doamne ce vremuri.

5 responses to this post.

 1. Si ce dragute erau acele pachete mici ! Eu si acum le duc dorul.. Mai ales ca sunt un fumator ocazional, nu un dependent..

  Răspunde

 2. Posted by Alexandros on septembrie 2, 2009 at 7:28 am

  e bine….eu am decis sa renunt la a mai bea multa coca cola….cheltuiam aproape 50 – 60 lei / luna pentru asa ceva 😛

  Răspunde

 3. Posted by Viorel on septembrie 6, 2009 at 2:01 pm

  Cand va veti hotari sa reuntati la „placerea” de a fuma,va asteapta o echipa de sprijin aici :
  http://www.stopfumatul.ro/forum/index.php

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: