De ce cred ca protestul bugetarilor e o nesimtire

Pentru ca sunt multi nesimtiti, plictisiti care lucreaza doar in dorul leli deci degeaba, fara performante. Cum altfel sa explicam faptul ca toate taxele care le incaseaza nu acopera cheltuiala care se face cu incasarea lor.

Sunt o gramada care nu isi dau interesul, stau acolo doar pentru ca stiu ca e un job sigur si desi sunt constatnt nemultumiti nu ar pleca. Si cum nu pot ameninta cu demisia dat fiind ca e criza si sunt cel putin 20 de cv-uri la rand,pentru post, fac greva. Nu contest faptul ca poate unii sunt prost platiti, dar daca aste e pregatirea pe care o au, nu vad de ce se plang. Nu te poti astepta ca un absolvent de 8 clase, cu 10 cursuri de calificare, sa castige cat un licentiat in economie si tot asa.

protest_mic

Cazuri concerete.

Un bataranel care abia putea sa mearga,ajunge la cu greu la singurul ghiseu liber, culmea si la cel corect si i se adreseaza politicos duduiei plictisite.

” – Nu va suparati, vin de la medic mi-a spus ca imi trebuie ceva de aici”

” – Ceva?” se uita la el pe sub ochelari.

” – Da,imi trebuie ceva de la dumneavostra pentru medic”

” – Domnule, daca nu stiti de ce anume sunteti aici, nu va pot ajuta” urla la el.

” – La matale am fost trimis de intrare”

Duduia,probabil deranjata ca i-a fost deranjata plictiseala, se ridica de pe scaun si isi da jos ochelarii si da sa urle la el. E intrerupta de o doamna care statea la rand la alt ghiseu.

” – Are nevoie de o adevarinta ca e la zi contributia.”

Duduia ii cere o copie la buletin, si cum batranul nu avea il trimite la mama dracului sa isi faca una desi avea un xerox in spate. Noroc ca se ofera o colega mai ocupata a duiei, sa ii faca o copie.

Plicitisita de mai sus era la ghiseul de eliberare adeverinte pentru confirmarea cotizatiei la sanatate. Trebuia sa faca un singur lucru si se enerveaza cand ii se cere sa il faca.

Alt caz.

Bat la usa:

” – Buna ziua, il caut pe domnul X” ma uit dupa el prin birou. Pauza de cateva secunde bune in care nimeni nu zice nimic.

” – E la birou?” revin eu din moment ce ocupantii biroului joaca solitaire.

” – Da!” Asta dupa alte cateva secunde bune in care parca nu eram acolo.

Ma uit de nebun prin birou dar nu il vad.

” – A iesit in pauza?” intreb iritat. Abia atunci altul se sinchiseste sa lase mouse-ul din mana, se uita de jur imprejur.

” – E pe sus cu acte la semnat” si isi continua „treaba”.

Oamenii erau atat de plicitsiti de „munca” pe care o prestau incat nici sa raspunda la cateva intrebari simple nu au avut chef.

Oameni de genul asta ar trebui dati afara iar banii economisiti folositi pentru stimularea celor care chiar lucreaza. Vreti sa va spun cu ce am ramas dupa protestul bugetarilor?

” – Sa traiasca domnul Boc cu un salar de 2000 de lei!”

Poftim? 2000 de lei salar? Si la cum a continuat sa vorbeasca ma indoiesc ca are mai mult de 12 clase. Si totusi castiga 2000 de lei pe luna. Plus bonsuri, prime, sporuri de vechime etc.

Deci pentru bugetarii ca cei de sus, am doar cuvinte „de dor si dragoste”. Stiti ce e culmea, eu unul sunt convins ca in cadrul protestului persoanele descrise mai sus si restul ca ei au strigat, fluierat cel mai tare.

sursa foto: Ovi

Sper sa isi bage dracu odata in cap ca e criza si nu sunt bani pentru ca ei sa ia salarii mai mari pentru a sta in fund.

Va recomand si un post mai vechi de aici. Click aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: