Mesaj pentru mizerii – Romania nu va vrea

Daca ati mers alaturi de baietii din galeria Stelei la partidele de la hochei, derbiurile in care ros-albastrii intalneau echipele din Miercurea Ciuc sau chiar Gheorgheni probabil ca scandarea „Romania, Romania, Romania nu va vrea” nu este straina. Ati fost cumva, voi cei care cititi acest articol, jigniti de faptul ca un grup de baieti inimosi strigau acest lucru? Ati avut cumva mustrari de constiinta si ati incercat sa va cereti scuze maghiarilor din cauza acestei scandari? Ma indoiesc sincer.

Dar de ce nu ati trait sentimentele nobile incercate miercuri, 22 iulie, de redactorii patrioti de la cotidianul Scanteia, pardon, Adevarul? Pentru ca voi sunteti constienti de faptul ca acea scandare nu era adresata poporului maghiar, ci oamenilor care veneau la Bucuresti injurand romanii, cantand si strigand in mod ostentativ in limba ungureasca si care militeaza pentru alipirea unui teritoriu pur romanesc la Ungaria. Nu numai ca nu ati fost oripilati de aceasta scandare, ba chiar ati strigat si voi!

Cu toate acestea, mai marii editorialisti ai cotidianului Scanteia, adica Adevarul, s-au erijat in reprezentanti ai poporului roman si si-au cerut scuze poporului magiar pentru jignirea ce ar fi fost provocata de un banner al galeriei steliste. Nu numai ca si-au cerut scuze, dar intr-un mod absolut grotesc, penibil, ipocrit, gretos si cum vreti sa-i mai spuneti au titrat pe prima pagina „Ungaria iarta-ne”. Un fel de „Ungaria, fie-ti mila de vasalii tai umili”.

Desi mana de imbecili din redactia Scanteii, adica a Adevarului, continua asa numita „camoanie”, palma cea mai mare pe care au putut s-o primeasca a fost chiar de la cititori. Desi traficul site-ului a crescut considerabil (numai acel gretos articol avand peste 22.000 de accesari – cam cat face fcsteaua.ro intr-o saptamana), marea majoritate a comentariilor a fost potrivnica, reactia romanilor fiind una de dezaprobare totala! S-au scris sute de comentarii, alte sute au fost sterse cu nesimtire de cei de la Adevarul intr-o incercare miseleasca si penibila de a „drege busuiocul”.

Dintr-o „campanie” ce se voia „de corectare a derapajului stelist”, articolasele din Scanteia, sau Adevarul – cum preferati, au izbutit un lucru nemaintalnit pana acum, trezirea constiintei nationale a romanului! Oameni de rand, care nu aveau nicio legatura cu fotbalul au cerut socoteala „jurnalistilor” pentru tupeul josnic de care au dat dovada in momentul in care s-au erijat in purtatorii de cuvant ai cetatenilor Romaniei.

Mesajul a fost unul cat se poate de clar: Romania nu va vrea, mizeriilor, nici pe voi si nici pe aia care au venit pe Ghencea!

P.S. Caracterul unui om ca Grigore Cartianu nici nu merita pus in discutie. Pentru mine, intamplarea care spune absolut tot despre falsitatea, lasitatea si duplicitatea acestui individ este intalnirea pe care a avut-o cu un mare scriitor contemporan. Atunci cand a dat mana cu celebrul autor, Grigoras al nostru s-a prezentat: Gregoire L’Ecrivan.

sursa:  fcsteaua.ro

One response to this post.

  1. Posted by Alex FZR on iulie 23, 2009 at 6:21 am

    ca roman, ma simt jignit de adevarul / minciuna 😉 , de fapt, daca iti aduci aminte ti`am trimis linkul si commul meu legat de faza asta…..nu am vazut ungurii care au venit si au vandalizat trenul budapesta – bucuresti sau garile sau care urlau ca niste animale bete „tziganyos! tziganyos!” sa`si ceara scuze….pana la urma e mult foc pentru nimic….am prieteni maghiari care se dezic de astfel de specimene si cu care ma inteleg bine 🙂 ….extremisti sunt si`ntro parte si`n alta; sa nu ne coboram la nivelul lor….de regula, zic forza Rapid, dar azi, forza Steaua! 😉

    Răspunde

Lasă un comentariu