Romania privata vs Romania bugetara

Atentie post lung.. Acest post e un comentariu preluat de pe gandul.ro laarticolul acesta. Daca  nu ai lucrat o zi in viata ta la stat sigur te intereseaza si o sa iti vina sa urlii de nervi.

Inportant:

Pentru cei ce se pregatesc sa ma injure sa citeasca tot inainte.

[…]
Se face 7,30, strazile incep sa se anime, pe la 7,45 incepe nebunia: PLEACA BUGETARII LA SERVICIU! Masini de toate felurile (majoritatea de maxim 2-3 ani) se inghesuie bara la bara pe toate strazile. Nu ai loc sa treci, nu ai aer sa respiri, nu mai poti exista! Parca toti au masini, nimeni nu mai merge pe jos? In jur de 8,15 se termina, cateva minute se lasa o liniste ireala, apoi parca timid incep sa apara si ceilalti muritori,.
Gata ziua de munca poate sa inceapa!!
In tara noastra sunt aproape 1 milion 800 de mii de angajati bugetari (nu am pretentii de cifre exacte, doar aproximative), la care mai adaugam 6 milioane de pensionari care tot bugetari sunt, deci cam 8 MILIOANE DE BUGETARI! Pentru acestia contribuie cam 3,6 MILIOANE DE PRIVATI! Deci ca sa fiu ma explicit: 3,6 tin in spate 8 !


Precizare: NU AM LUCRAT LA BUGET NICIODATA!!! Asa ca pot fi subiectiv, voi judecati.
Suntem singura tara , poate nu din lume dar din Europa sigur, unde salarul mediu la bugetari este aproape DUBLU fata de cel de la privat, nu credeti? Ba da, chiar asa-i!
Cum este posibil acest miracol economic in care cel care consuma sa castige dublu fata de cel care produce? Numai economistii pot explica, eu am sa spun ca doar impozitele puse in carca privatului.
Dar nu asta ma deranjeaza pe mine, sa ne jupoaie, sa le dea salarii mari, sa aiba N sporuri, indemnizatii, prime, etc
Ce ma deranjeaza este ca sunt doua Romanii: una privata, care trece prin criza mondiala, care face concedieri, micsoreaza salarii, traieste dramele falimentelor si a painii pe masa de maine, si Romania Bugetara, dreapta, inalta, cu picioare lungi,imbracate in matase, parfumata suav, si cu privirea discret superioara (de fapt nu discret ci chiar ostentativ!)
Romania Privata e cocosata, ciorapii-s rupti, are un sacou uzat , pantofii scalciati, dar mai are totusi in ochi stralucirea sperantei.
Romania Privata este calcata in picioare de Romania Bugetara cu o placere chiar sadica as putea spune, de exemplu:
Ti-ai dus copilul la camin (dupa ce ai fost “atent” cu directoarea ca sa-l poti inscrie), tot timpul trebuie sa ai “grija” de educatoare, bucatarese, etc. Sa nu cumva sa te duci mai tarziu de ora 16 sa-l iei acasa pentru ca risti priviri si apropouri chiar daca programul e pana la 18. In vacante nu trebuie deranjat personalul chiar daca ar trebui asigurata permanenta.
Ai terminat, treci la scoala, trebuie sa ai “grija” si aici de invatatoare (care are un salar de vreo 15 mil, haha voi cei de la privat!), vezi ca vine 8 martie, pastele, craciunul, ziua ei, etc (voua la privat va da cineva ceva?). Apoi urmeaza dirigintele, vreun profesor la care copilul scartaie, sau e “facut” sa scartaie (las ca tasu are firma, e privat, are de unde sad ea…wink. Mint nu-I asa? Vreo sponsorizare pentru scoala, banchete, concursuri, director, etc
Trecem la liceu, cresc pretentiile: fondul clasei, fondul liceului, protocoale, comisia la Bac., scaune in clase, aer conditionat, ba si un televizor. Si profesorii? Fabrici de preparatii in particular, pensionari care ocupa catedre pentru care dau spaga la inspectorat si director sa nu le scoata la concurs, ore facute in batjocura, note puse din burta (si din buzunar), directori numiti politic, inspectorate scolare corupte pana in maduva oaselor, investitii de miliarde intr-un WC, vile si masini scumpe pentru inspectorii scolari, etc
Acesta este sistemul educational preuniversitar din Romania Bugetara ! Mint nu-I asa?
Copilul meu nu e decat la liceu asa ca de universitar nu ma pronunt…deocamdata.
Cine plateste pentru toate astea? Romania Privata!
Te duci la Primarie, are 2-3 etaje pline ochi de angajati. Familii intregi, tata, mama si vreun copil sa preia stafeta. Se plimba hartii, se bea cafea, se rade, telefoane, tigari, iar tu astepti la singurul ghiseu deschis sa-ti platesi impozitul, e coada…Se pleaca pe “teren”, licitatiile le castiga cine trebuie, primarul isi asfalteaza strada lui, apoi a viceprimarului,
“comisionul” e fix, vilele se ridica mai pe finalul mandatului sau dupa, etc. Mint nu-I asa? Cine plateste pentru toate astea? Romania Privata!
La spital mai bine nu te mai duci…cauti cabinetul particular direct. Mafia doctorilor nu lasa pe nimeni sa intre in system (cei tineri prefera sa plece afara si din cauza asta). Se foloseste aparatura din spital pentru consultatia privata, asistentele uita de tine daca nu esti “atent”, femeile de serviciu trag si ele sforile. Se moare pe capete in spitalele din Romania, se trateaza prost, se pun diagnostice aiurea, se opereaza in batjocura, se uita bisturie in pacienti, dar parcarile sunt pline la spitale de masini ultimul racnet, orice doctor are cabinet particular, nu prea se mai sta la bloc si peste toate astea, morga e ultima salvare! Mint nu-I asa?
Cine plateste pentru toate astea? Romania Privata!
Doamne Fereste sa ajungi in Justitie! In Romania Bugetara Justitia mai nou e blonda, se fardeaza strident iar rujul de abia acopera buzele, a si am uitat, vorbeste ca la Chisinau…
Justitia la noi nu n umai ca nu e oarba dar am impresia ca poarta si ochelari ca sa vada mai bine. Salarii inuman de mari pentru tara asta, sporuri cat un salar, medicamente gratuite, concedii decontate, spitale proprii.Si te duci tu din Romania Privata la un process, se uita de sus la tine (e putere in stat), te taraie 2-3 ani pentru o sentinta care nu intotdeauna e corecta. Iar smecherii scapa mereu…Acum mai nou fac si greva si se sterg cu noi pe picioare
Cine plateste pentru toate astea? Romania Privata!
Cand ajungi la Finantele Publice, te izbeste mirosul de birocratie ca si la primarie (birocratia asta are un miros specific, de statut, de putrefactie). Cladire noua, impunatoare numai termopane, aere conditionate peste tot, cucoane aranjate care barfesc, barbatii sunt ingrijiti . Toti te privesc ca si cum i-ai deranja, te paseaza de la un birou la altul, pentru o semnatura pierzi ore, zile intregi, fara ei nu poti sa existi ca privat, iti dau amenzi, te desfiinteaza, te omoara, te invie, totul e cum vor ei.
Cine plateste pentru toate astea? Romania Privata!
Despre Politie ce s-ar mai putea spune? Ca e corupta? E banal…Ca sunt indolenti, se cred smecheri si isi bat joc de fraieri? Ca sunt mana in mana cu interlopii? O stie toata lumea!
Ca mersul pe strada dupa ora 21 e o aventura, chiar daca avem Jandarmi, Comunitari, Politie, iar e un lucru cunoscut.Ca fac afaceri cu orice si sunt unii putrezi de bogati, asta e.. Mint nu-I asa?
Cine plateste pentru toate astea? Romania Privata!
Si mai sunt bugetari: armata, parlamentul, tot felul de agentii, etc toate facute sa “rezolve” diferite probleme.
Stiti cat castiga un subofiter de politie cand a terminat scoala si intra in paine?
Aproape 20 de milioane (ce spuneti privatilor, haha!), are spor de hrana, de haine, etc
Cine plateste pentru toate astea? Romania Privata!
O ruda de a mea care a fost * la o fabrica toata viata, are pensie mai mare decat am eu salar la privat (cu studii superioare facute in alte vremuri), e aberant nu?
Cine plateste pentru toate astea? Romania Privata!
La TV in toate emisiunile sunt invitati numai lideri sindicali bugetati. M-am saturat sa-I tot vad, imbracati in costume scumpe, geluiti, proaspat rasi, cum plang soarta bugetarilor
Toti sunt niste imbuibati, care au averi facute pe seama membrilor de sindicat, dau concedii la munte, la mare, pe ochi frumosi. Nevestele si amantele si le-au bagat prin tot felul de birouri sa mute hartii.si sa ia salarii frumusele.
Iar cand se supara ca ciolanul e mai ros, ameninta cu greva generala…si politicienii le mai dau un os.
Cine plateste pentru toate astea? Romania Privata!
Dar pe noi astia de la privat, de ce nu ne intreaba nimeni nimic? De ce nu suntem chemati si noi la TV? Romania Privata e buna numai la cotizat? Poate avem si noi copii de tinut la scoala, poate avem si noi maine nevoie de o paine, poate vrem si noi sa traim mai bine!
Nuuuuuuuu!Noi doar trebuie sa baga adanc mana in buzunar sis a platim taxe si impozite! Auzi ti-ai platit darile pe luna asta? Da? Bine, atunci ne mai vedem luna viitoare, hai dispari privatule!
Romania Bugetara umileste in fiecare zi Romania Privata !
Parca suntem in criza nu? Da dar numai pentru Romania Privata! Pentru cea Bugetara criza nu exista, e doar o gluma buna, salariile merg la fel, nimeni nu cedeaza , toti vor mai mult. E criza, in Romania Privata painea e mai mica si mai neagra, in cea Bugetara cozonacul a ramas acelasi.
A si sa nu uit, mai nou in Romania Bugetara e la moda sa ai studii superioare, toata lumea vrea sau are facultate, creste salarul, mai o functie, scaunul e mai moale. Nu conteaza ca ai cumparat diploma pe la vreo facultate fantoma, la buget nu se cere performanta, doar pile sau spaga
Romania Bugetara e o Romanie artificiala, hidoasa, parvenita, degradanta, care va distruge chiar sistemul care a creat-o.
Nu am pretentia absolut imbecila ca sistemul privat este imaculat, marile averi s-au facut in cardasie cu statul. Nici nu vreau sa-I apar pe profitorii care s-au imbogatit din speculatii. Sper doar ca Romania Privata sa mai aiba puterea sa reziste in acest razboi cu Romania Bugetara, declansat de inconstienta unor politicieni prin favorizarea unor in defavoarea altora.
Singura sansa ca Romania sa supravietuiasca este Victoria Romaniei Private impotriva Romaniei Bugetare !
Am auzit ca pe 5 octombrie 2009 Romania Bugetara intra in greva generala!!!
Asa si?In cazul acesta tot acest text se transforma intr-un MANIFEST prin care chem. Romania Privata ca in luna NOIEMBRIE 2009 sa intre in GREVA FISCALA !
Ar fi un raspuns la umilintele suportate 20 de ani de catre privati din partea statului.si a bugetarilor
Poate asa vom fi priviti altfel !
Pentru noi luna NOIEMBRIE 2009 sa fie ZIUA IN CARE NE-AM SATURAT!!!
Gata. Plec sa-mi cumpar paine de la chioscul din fata. Apoi incepe o noua zi in care sper sa nu trebuiasca sa intru in Romania Bugetara (mi-as murdari pantofii scalciati).

PS
Textul de fata nu se refera la acei bugetari (si sunt foarte multi) care isi castiga existenta cinstit, prin munca devotata si dedicata meseriei alese. Tuturor acestora le cer scuze daca i-am lezat si ii asigur de tot respectul si pretuirea mea….*://subiectiva.*.*/

5 responses to this post.

  1. advcape

    (campania commenturilor irelevante a.k.a. spam)

    Răspunde

    • Credeam ca am lamurit problema asta data trecuta cand ai mai postat asta. E punctul tau de vedere, foarte bine ti l-ai spus, nu ma intereseaza si nu cred ca a avut rezultatul scontat de tine daca ai ceva de spus spune altfel te sfatuiesc sa nu mai comentezi.
      Poate ai vre-o problema cu mine daca, da te rog sa imi spui.

      Răspunde

  2. […] Va recomand si un post mai vechi de aici.  Click […]

    Răspunde

  3. […] esti privat ia un diazepan cu vodca …daca esti bugetar nu citi ca ti se face rusine. Romania privata vs Romania bugetara lucisavu __________________ Munca ,minte si […]

    Răspunde

  4. Si eu vreau sa imi construiesc o casa de lemn si acum ma documentez peste tot despre ele.

    Răspunde

Lasă un comentariu